30/10
Häromdagen vaknade jag upp med inte bara en ond  fot, utan två + knän och handleder! Jag kände mig sjuk också, och tänkte att det var något virus jag råkat ut för. Jag ville i allafall kolla, och här är det som sagts tidigare bara att bege sig till ett sjukhus och hoppas på att slippa vänta för länge. Den här gången blev jag rådd att gå till ett annat privat sjukhus. Jag blev rädd för denguifeber eller något annat som man kan få - nånting med chikun... (vet ej exakt namn) som jag hört talas om.
 
I vilket fall så skjutsade yogaläraren mig till sjukhuset i stan Rishikesh. Vi har fått en ny stabil underbar yogalärare (som inte saknar sin döda mamma så mycket!)! Vilken tur jag och Pauline, de enda eleverna, har haft! Han är mycket dedikerad i sitt lärande. Vi gör enkla kroppsliga övningar (asanas) som han anpassar till våra oflexibla kroppar, och sedan andningsövningar och meditationsövningar . Han säger att Hathayogan, den ursprungliga yogan innehåller alla de olika yogorna som blivit populära i västerlandet. Alla kan göra yoga, sjuk, gammal, frisk , ung spelar ingen roll. Det är det andliga som är huvudmålet. Alla asanas är en förberedelse till meditationen, där alla tankar ska rensas bort så att man kan bli helt närvarande i nuet, eller kärleken, eller Gud om man så vill kalla det.
 
Nu kom jag visst bort från min sorgliga berättelse om kroppsbesvär! Hur som helst, nya prover som inte visade på något fel. Labprover som kostade pengar. Jag har hittills lagt ut tusentals rupier  (ca1400 kr) på prover och transporter. Själva besöksavgiften är försumbar. Yogaläraren följde med mig, åkte hem ett tag medan jag väntade på labprover, och kom tillbaka och skjutsade mig hem. Själv bor han i `stan`. Jag försökte betala honom något, men det ville han absolut inte. Han ser mig som en mamma ( ayrvedaläkaren sa att jag var hans syster!), sa han, så det var självklart att han skulle hjälpa mig!
 
Fortfarande ont, men känner mig inte så sjuk. På vägen från Sudhama Ji och Bahama Devi som jag besökte på eftermiddagen, passerade jag en ny väggmålning.
 
Orkar inte förklara begreppen! Den som är intresserad får googla!