Lunch hos Sudhama ji och Bahama Devi
Jag blev bjuden på lunch häromdagen. Jag blir alltid bjuden på te och ibland pommes frittes (stavning?) när jag kommer, men en dag blev jag bjuden i förväg på "riktig" lunch. Det blev förstås ' tali' som alltid -ris, linser och bönor, spenat liknande grönsak, chapati och lite gurka och chutney. Mycket gott kryddat och tillagat, med naturligtvis alldeles nygräddade chapatin. Det finns, som jag berättat tidigare, bara i princip två sängar i deras rum ( men de har faktiskt också  ett kylskåp och en tv också!). De  hade i alla fall satt en stol mellan sängarna, och lagt en tidning på en av sängarna, som fick bli mitt matbord. Sedan blev jag serverad, medan Sudhama Ji satt uppflugen på en sten utanför huset och åt något litet ur en skål, och Bahama Devi satt bredvid och tittade på när jag åt! Tydligen är det så det går till när man får gäster!
 
När man kommer till paret, måste man först klämma sig in mellan dessa "grindar" av plåt, fastbundna med gummislangar och med en bom innanför, allt för att skydda sig mot fr a kor. När man kommer in, kommer man först till en platå med fin utsikt över Ganges, och därifrån går man ner för en livsfarlig "trappa" till deras hus. Jag går som en nittioåring ner på de ojämna avsatserna.
 
När man kommit ner en nivå ligger huset vänster  och köket till höger.
 
 De har en fläkt också, men skulle behöva värme. SJ är sjuk och sitter invirad i filtar. Ett kassaskåp finns också i rummet.