18 jan
 Jag skrev att en miljon människor väntas till Dehradun idag. Fel! Tio miljoner väntas komma till Haridwar, närmare Rishikesh! Tack och lov behöver jag inte uppleva det. Det räcker med alla människor som strömmar igenom här. Dock behöver jag inte störas av det heller, egentligen, eftersom jag knappt går ner på "huvudgatan" längs Ganges mer än på min morgonpromenad. Man behöver i alla fall inte oroa sig för vilda elefanter på morgonen, när så mycket folk är i rörelse. Annars varnar folk mig för att gå ut när det är mörkt, annat än där det finns folk.
 
 Plastdunkförsäljare. Jag har fått reda på att plast återvinns i Indien, vilket gör mig lite vänligare inställd till Indien än jag har varit den sista tiden.
Det är definitivt för långt med fem månader, i alla fall så pass lång tid i Rishikesh som jag varit den här gången!
 
Igår såg jag en man som skulle ta sig till Nilkant tempel, cirka 14 km härifrån. Han la sig ner på gatan,   sträckte ut armarna framåt, och en kompis märkte ut var han skulle stå innan han la sig igen platt på magen med utsträckta armar framåt. 14 km skulle han tilryggalägga på detta sätt!
 
 Bad i Ganges. Bara män förstås i kalsonger. Kvinnor måste behålla kläderna på...
 
Imorgon är Shivaratri över!