28 jan
Det sägs att det ska bli ett stort möte här med ministrar från 20 länder nån gång snart. Det ska äga rum på det största ashramet i området. Det hela låter konstigt, men man märker i alla fall tydligt att det görs förberedelser. Igår flyttades många gatustånd bort från gatan som går längs Ganges, och som ligger framför ashramet i fråga. Kan det vara därför som flera hundra meter murar har målats, eller är det premiärminister  Moodi,  som i vilket fall går in för att göra Indien tjusigt på något sätt? 
 
Det kom poliser och tog namn på folk som håller till i området kring Ganges på den här sidan, i alla fall -för säkerheten, säger de. Ska de hitta skumma typer (muslimer!) som kan vara terrorister, eller..? Önskar jag kunde läsa en indisk tidning! jag kan med svårighet tyda  text skriven på devanagari (som hindi skrivs på), men det skulle ta månader att ta sig igenom en tidning, om alls möjligt!
 
Beträffande mötet, får man väl se... Klart är i alla fall att det blir en stor internationell yogafestival första veckan i mars. Det kanske också är en av anledningarna att försöka snygga till området.
 
 Jo, då! Det har kommit en ny German Bakery till gatan. Inte så välbesökt än, men det verkar som om många affärsinnehavare och restaurangägare förbereder sig på att turismen ska öka i febuari-mars.
  
 Åter tillbaka till Gujarat. Det här var det där  duvhuset som jag skrev om tidigare.
 
- och här kommer utsikten från tehuset i Bhuj. Inte undra på att man blev shopoholik för ett tag! Idel vackra tyger och kläder vart man än såg!
 
 
En av hundarna utanför guesthouset i Bhuj. Vansinnigt irriterande med allt skällande, men jag kunde ändå inte låta bli att tycka att de var gulliga!