I Diu!
Till slut kom vi då till Diu, efter att ha åkt till Bhuj, som vi hade tänkt åka till efter Diu. Alla hotell verkade vara fulla och bokade i Diu, och ägaren till det ställe där jag alltid fått ett rum, är i England (har portugisiskt pass som gör det möjligt, i alla fall tills nu före brexit). Dessutom missade vi bussen till Diu, där vi hade bokat ett dyrt ställe för en natt. Tåget till Ahmedabad var 6 timmar försenat! Istället för att vänta en hel dag i Ahmedabad för att ta direktbuss till Diu, tog vi en buss till Bhuj.
 
Bhuj är staden i Gujarat. där jag varit förr. Känt för fr a textilt hantverk. I byarna omkring skapas fantastiska tyger, mattor och även andra sorters hantverk. Vi tog en dagstur och besökte olika ställen, fr a väverier. Hemspunnet ylle och siden, vackra färger och otroligt skickliga hantverkare. Alla som väver som vi har sett, är män. På ett ställe fanns ett kvinnokorporativ, och dit kom kvinnor och broderade.
Mitt rum i Bundi, sista anhalten i Rajastan. Gammalt, med fruktansvärt höga gångovänliga trappor!
 
Den här mannen hade en liten affär i Bundi. Han sitter med benen i en grop i golvet, liksom många i väverier kring Bhuj gör. Bekvämt!
 
Nu ska jag snart ät middag, och tör inte stänga ner datorn utan att trycka på "publicera", så jag gör det och fortsätter så småningom!